Hívás most!

Minőségbiztosítás alapellátásban

Minden egészségügyi szolgáltatónak törvény előírta kötelezettsége belső minőségügyi rendszert működtetni.

Ezt írja elő az egészségügyi törvény (1997. évi CLIV.) 121. §-a, melyet az egészségügyi szolgáltatások nyújtásához szükséges szakmai minimumfeltételekről szóló 60/2003. ESzCsM rendelet 2012. július 1-től hatályos módosítása megerősít.

A minőségirányítási rendszer tartalmazza az ISO alapú Szabványok (esetünkben: MSZ EN ISO 9001:2009 Minőségirányítási rendszerek. Követelmények) valamelyikét, illetve a szervezet tevékenységének sajátosságára tekintettel a kiegészítéseket (esetünkben: Magyar Egészségügyi Ellátási Standardok –MEES Kézikönyv).
Ezzel komplett módon szabályozza a szolgáltató általános (vezetési feladatok) és egészségügyi-speciális (betegellátási folyamatok) tevékenységeit.

A szabvány által előírt dokumentációk:

  • Minőségpolitikai nyilatkozat
  • Minőségcél
  • Minőségirányítási Kézikönyv (MK)
  • Működési Rend (MR)
  • Minőségügyi eljárások (ME)
  • Eljárásrendek (ER)
  • Szabályzatok (SZ)
  • Bizonylati Album (BA)

Ezek a dokumentumok a meghatározott kötelező elemeket tartalmazva kerülnek átadásra.
A szolgáltató saját speciális adataival egészítem ki, például a Működési Rendben: a szolgáltató hatósági engedélyében szereplő adataival, a szolgáltató rendelési idejével, személyzet összetételével, munkarenddel.stb.

MEES-bizonyitvanyMinőségirányítási munkatárs, Minőségirányítási belső auditor és MEES alapú belső auditor képesítéssel rendelkezem, mely feljogosít a minőségirányítási rendszer felülvizsgálatának irányítására, valamint a belső auditok lefolytatására. 10 éve működő és egyre fejlődő, egészségügyi minőségirányítási rendszerben folyamatosan auditáló szakember vagyok.

Tapasztalataim és végzettségem alapján vállalom, hogy a praxis / intézet sajátosságait figyelembe véve személyre/ intézetre szabott minőségirányítási rendszert vezetek be, és igény szerint működtetem.
Vállalom a belső auditok rendszeres elvégzését és felkészítést a külső auditra, nagyobb létesítmény esetén kollégáimmal együtt.

Érdeklődni az alábbi elérhetőségeken lehet:
Név: Restásné Fogarasi Emese
Telefon: 06-20/549-2217
Email: restasne2@gmail.com